Vasele sunt unul dintre cele mai importante elemente din bucătărie. Atât vesela, cât și tacâmurile sunt folosite de mai multe ori pe zi în timpul meselor.
Așadar, este extrem de important să le păstrăm într-o stare de curățenie pentru a ne servi pentru o perioadă lungă de timp.
Există o varietate de produse pe piață pentru curățarea grăsimii și a bacteriilor de pe suprafața vaselor și a tacâmurilor din bucătăria dumneavoastră, dar există riscul ca acestea să conțină o cantitate mare de substanțe chimice care vă pot afecta atât pielea, cât și materialele din care sunt fabricate vasele și tacâmurile.
Vestea bună este că nu trebuie să cheltuiți o avere pe produsele de curățare de pe piață.
Dorim să vă împărtășim câteva dintre cele mai bune recomandări ale producătorilor pentru curățarea și întreținerea ustensilelor de gătit și a tacâmurilor.
Tacâmuri:
Curățarea tacâmurilor trebuie făcută imediat după utilizare, deoarece unele alimente au un nivel ridicat de aciditate care poate afecta materialul. Tacâmurile trebuie să fie spălate manual cu o soluție specială pentru metale. Cu toate acestea, dacă timpul este scurt, o alternativă este mașina de spălat. După terminarea ciclului de spălare, tacâmurile trebuie șterse cu un prosop moale pentru a menține luciul de pe suprafață.
Am pregătit o rețetă care vă permite să îndepărtați eficient petele și zgârieturile.
Aveți nevoie de:
o lingură de bicarbonat de sodiu;
o lingură de sare de mare;
o jumătate de cană de oțet alb;
o cană de apă fierbinte;
Argintăria trebuie să fie scufundată timp de o oră în această soluție. Dacă este necesar, puteți folosi un burete moale pentru a curăța ușor fiecare tac individual și vor arăta ca noi.
Vase Termorezistente:
Tăvile cu suprafață neaderentă permit îndepărtarea ușoară a preparatului. Acestea trebuie lăsate să se răcească înainte de a fi curățate. Nu se recomandă să lăsați o tavă fierbinte sub jetul de apă. Se recomandă curățarea manuală după fiecare utilizare cu un detergent obișnuit. În cazul în care rămân pete sau reziduuri de bălegar greu de îndepărtat, înmuiați tava timp de 10-20 de minute în apă fierbinte cu detergent și apoi spălați-o cu un burete moale.
Vase Termorezistente
Pahare:
Paharele pot fi spălate fie manual, fie în mașina de spălat.
Este bine de știut că mașina de spălat are o temperatură de uscare ridicată, astfel că paharele pot rămâne cu urme albe și cu un aspect tern.
Din acest motiv, vă recomandăm spălarea manuală cu un detergent ușor. Este de preferat să nu optați pentru uscarea naturală și să folosiți un prosop de bumbac imediat după spălare pentru un aspect lucios. Paharele trebuie așezate cu gura în sus pentru a evita posibilele cioburi.
Pahare
Veselă din porțelan:
Porțelanul și ceramica se numără printre cele mai populare materiale folosite pentru fabricarea vesela. Ambele materiale sunt de foarte bună calitate și au multe avantaje. Printre cele mai cunoscute avantaje se numără rezistența la zgârieturi și cioburi, durabilitatea și compatibilitatea cu cuptoarele convenționale și cu microunde. Produsele din porțelan pot fi spălate în mașina de spălat, dar pentru a evita posibilele zgârieturi sau cioburi, acestea nu ar trebui să fie trecute în mașina de spălat. Produsele din porțelan cu motive sau personalizate ar trebui spălate manual pentru a-și păstra aspectul lucios.