Uncategorized

Master Chef Andrei – Cum să faci o marinadă de casă pentru friptură

Bună!

Cu siguranță ai auzit de marinadă și cât de mult poate influența gustul și textura fripturii.

Dar poate că nu ai încercat niciodată să faci o marinadă de casă. În această postare, îți voi arăta cât de simplu și gustos poate fi să faci propriile marinade pentru friptură.

 1. Alege ingredientele potrivite Pentru a face o marinadă de succes, trebuie să ai ingrediente potrivite. Iată câteva opțiuni:
 • Ulei (ulei de măsline, ulei de rapiță, ulei de avocado)
 • Oțet (oțet balsamic, oțet de vin roșu, oțet de mere)
 • Sos de soia
 • Suc de citrice (lamâie, portocală, grapefruit)
 • Miere
 • Condimente (ceapă, usturoi, piper, ierburi proaspete)
 1. Mixează ingredientele: După ce ai ales ingredientele potrivite, trebuie să le mixezi împreună. Poți folosi o sticlă cu capac sau o pungă sigilată pentru a mixa ingredientele. Odată ce ai adăugat ingredientele, agită bine sticla sau punga sigilată până când toate ingredientele sunt bine amestecate.
 2. Lasă friptura să se marineze: Pune friptura într-un vas și toarnă marinada peste ea. Acoperă vasul cu folie de aluminiu și lasă-l să se marineze în frigider timp de cel puțin o oră. Dacă vrei o aromă mai intensă, poți lăsa friptura să se marineze timp de peste noapte.
 3. Gătește friptura: După ce friptura s-a marinat suficient, scoate-o din vas și șterge marinada în exces. Poți găti friptura pe grătar, în tigaie sau în cuptor, în funcție de preferințele tale.
 4. Folosește marinada rămasă: Poți folosi marinada rămasă pentru a face un sos delicios care să însoțească friptura. Pune marinada într-un vas și fierbe-o timp de câteva minute, adăugând, dacă dorești, sare și piper pentru a-i intensifica gustul. Dacă marinada a fost în contact cu carnea crudă, asigură-te că o fierbi suficient pentru a evita riscul de contaminare bacteriană.

Asta e tot! Acești pași simpli te vor ajuta să faci o marinadă de casă delicioasă pentru friptură. Încearcă să experimentezi cu diferite ingrediente și arome pentru a descoperi combinația perfectă pentru gustul tău.

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *