Uncategorized

Master Chef Andrei – Amestec de condimente “deosebit” și laptele

Dragii mei, astăzi am trăit o experiență cu totul specială în bucătărie. Am decis să organizăm o competiție amicală pentru a vedea cine poate inventa cel mai creativ amestec de condimente. Și cineva chiar a exagerat cu doza de iuțeală!

Înainte să vă spun cine a fost acel cineva, să vă spun că toată lumea a adus ceva unic și special în competiție. Am avut amestecuri de condimente cu arome care te duceau pe alte continente, amestecuri cu arome deosebite de fructe și ierburi, chiar și amestecuri dulci pentru cei cu un gust mai sofisticat.

Dar să revenim la “cineva”. Adjunctul meu, Alex, a vrut să intre cu un amestec de condimente “deosebit”. Nu a vrut să-mi spună exact ce era în el, dar când am încercat amestecul, am simțit că mă ustură buzele și limba. Încălzea gâtul și mă făcea să transpir instant.

La început, am crezut că e doar gustul iute, dar treptat, am început să simt o senzație de arsură intensă care m-a făcut să simt că ar fi nevoie de ceva să mă răcorească. Așa că am băut un pahar de apă…și apoi unul la câteva minute.

Dar Alex era mult mai puternic decât mine și a băut două litri de lapte! Știți cum se spune, laptele calmează arsurile cauzate de iuteală, așa că Alex s-a bătut cu această senzație câteva ore bune. A fost un spectacol amuzant de văzut, iar toți colegii noștri l-au felicitat pentru efortul depus.

În concluzie, am învățat să fim mai precauți cu cantitatea de condimente folosite în amestecuri și să avem întotdeauna la îndemână niște lapte rece. Competiția a fost una distractivă și am învățat cu toții că, uneori, e mai bine să mergi la sigur cu aromele cunoscute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *