“Crăciunul este o perioadă în care ți se face dor de casă – chiar și atunci când ești acasă.”
Sărbătorile de iarnă sunt una dintre cele mai fascinante perioade ale anului, iubită și așteptată cu nerăbdare de tineri și bătrâni deopotrivă. Este o perioadă în care familiile se reunesc pentru a petrece împreună zile magice, pline de farmec, zâmbete, cadouri, mâncare gustoasă, înălțate pe mese tematice. Este bine cunoscut faptul că masa de Crăciun este vedeta sărbătorii. ea poate transforma chiar și cea mai simplă, formală sau tradițională cină într-o adevărată artă a magiei sărbătorilor!
Decorul mesei de Crăciun a evoluat de-a lungul timpului. Aspectul său frumos este considerat un semn de respect și politețe rafinată față de oaspeți.
Dacă doriți să vă surprindeți familia și prietenii cu un decor de masă de excepție, vă puteți inspira din ideile pe care vi le vom împărtăși mai jos.
Descoperă mai jos câteva sfaturi pentru aranjarea mesei de Crăciun, care te vor ajuta să ai și în acest an una dintre cele mai frumoase și originale mese de sărbători, de care se va bucura fiecare invitat!
1. Aranjarea și decorarea mesei:
O sărbătoare precum Crăciunul ar trebui marcată cu o masă festivă. Evident, un astfel de eveniment special, la care participă familia extinsă și prietenii, “cere” un aranjament special.
Avem nevoie de un serviciu de masă elegant, realizat din porțelan de cea mai bună calitate, pe care îl puteți găsi aici, un set de tacâmuri cu un design rafinat, pahare de cristal și accesorii și decorațiuni atent alese, în armonie cu restul obiectelor expuse.
- Spre deosebire de o masă de zi cu zi, o masă festivă implică mai multe feluri de mâncare și, prin urmare, mai multe farfurii, tacâmuri și pahare. Acest lucru nu ar trebui să fie o problemă, deoarece regulile de aranjare a mesei sunt cam aceleași ca la o masă de zi cu zi. Secretul pentru aranjarea corectă a tacâmurilor este să le distribuim simetric în jurul farfuriei, în ordinea în care le folosim, dinspre exterior spre farfurie.
În ceea ce privește paharele, ideea este de a le aranja în unghi spre dreapta farfuriei, în ordine descrescătoare sau în triunghi.
În loc de șervețele, pe o masă festivă trebuie așezate șervețele din bumbac. Unde ar trebui să fie așezate șervețelele la masă? Există două opțiuni: fie le împăturiți în triunghiuri și le așezați sub furculițe, fie le împăturiți în dreptunghiuri și le așezați în mijlocul farfuriei. Puteți opta chiar să aranjați șervețelele în pahar.
Decorul este, de asemenea, extrem de important atunci când pregătești o masă festivă. Dar depinde de noi dacă optăm pentru un aranjament “îmblânzit” din punct de vedere al culorilor și al imprimeurilor sau dacă optăm pentru o configurație veselă, bogat decorată. Indiferent de opțiunea pe care o alegeți, cel mai important lucru este ca accesoriile, decorațiunile și aranjamentele de Crăciun să se completeze perfect cu restul elementelor de pe masă.
2. Masa de Crăciun: alegerea feței de masă și a veselei
Aranjarea mesei pentru sărbătoarea de Crăciun începe cu fața de masă. Impecabilă și în culori tradiționale, fața de masă trebuie să fie decorată cu motive specifice Crăciunului pentru a simți pe deplin spiritul de sărbătoare.
Masa de Crăciun va fi încărcată cu mâncăruri tradiționale, așa că vesela trebuie să fie pe măsură. Aveți însă grijă să nu supraîncărcați decorul cu accesorii. Alegeți veselă simplă, dar festivă, inclusiv farfurii albe, tacâmuri argintii și pahare de sticlă incoloră sau de cristal.
Îți recomandăm să alegi vesela de AICI!
Vedeți aici colecțiile noastre
3. Planificarea meniului de Crăciun
Dacă nu v-ați făcut încă un meniu, v-am pregătit câteva idei pentru masa de sărbătoare. De la antreuri ușoare, la feluri principale delicioase, până la deserturi ușoare sau cu ciocolată. Aceste rețete vă vor fi de folos pentru masa de Crăciun.
Faceți o listă cu felurile de mâncare pe care vă gândiți să le oferiți invitaților dvs. la masa festivă de Crăciun. Asigurați-vă că ați cumpărat din timp ingredientele de care aveți nevoie.
- Platou de brânză și mezeluri
- Cotlete de miel cu legume la cuptor
- Ruladă de pui cu ciuperci
- Friptură de porc glazurată cu miere și legume
- Negresă cu scorțișoară
- Prăjitură cu brânză și caramel sărat
4. Idei pentru activități de familie
- Pregătiți bunătăți specifice pentru această perioadă
- Împachetați împreună cadourile de Crăciun pentru cei dragi
- Decorați-vă împreună întreaga casă
- Decorați farfurii și căni cu motive de Crăciun
- Faceți o ședință foto tematică pentru a imortaliza acest Crăciun